Fiscaal advies

Vind u het invullen van de aangifte inkomstenbelasting ook zo ingewikkeld ondanks de voor ingevulde aangifte van de belastingdienst? En schrikt u ook altijd als u de uitnodiging krijgt om deze aangifte weer in te vullen? U wilt graag optimaal profiteren van de beschikbare aftrekposten en zeker niet te veel aan de fiscus betalen. Maar welke aftrekposten zijn er nu allemaal en hoe maakt u hier gebruik van? Goed advies is dus erg belangrijk.

Mart Strijbos Financieel Advies geeft adviezen niet alleen adviezen op financieel gebied maar eveneens op fiscaal gebied. U wilt natuurlijk niet meer aan de fiscus betalen dan strikt noodzakelijk is.

Ondanks het feit dat de belastingherziening het doel had om de aangifte eenvoudiger te maken, is het nog een hele worsteling voor de gemiddelde particulier.

  • Hoe verdeel ik alles tussen mij en mijn partner?
  • Waar plaats ik mijn kapitaalverzekering?
  • Hoe ga ik om met het vermogen in box 3?
  • Welk gedeelte van mijn hypotheekrente is aftrekbaar?
  • Wat gebeurt er als ik mijn huis verkoop met overwaarde?
  • Hoeveel lijfrentepremie is voor u aftrekbaar?


Het is onze ervaring dat veel van onze relaties het prettig vinden als wij hun belastingzaken behartigen. Veel gegevens (over het huis, de hypotheek, het inkomen, de financiering, de lijfrente) zijn hier al bekend en dat maakt het makkelijk.

Wij pakken dit serieus aan. Dat betekent dat er nogal wat tijd in gaat zitten. Zo gebeurt het regelmatig dat er vragen van de belastingdienst komen over de aangifte. De kosten voor het verzorgen van uw aangifte bedragen in 2021 € 95,00 exclusief BTW.

Uiteraard verzorgen wij ook de aanvraag voorlopige aanslag voor u. De belastingdienst maakt dan maandelijks de belastingaftrek over de door u betaalde hypotheekrente alvast over op uw bankrekening. De aanvraag hiervoor gebeurt eenmaal per jaar. De kosten hiervan bedragen € 75,00 exclusief BTW.